Biciclete

Bicicletele nu sunt greu de ales daca iei in considerare trei intrebari principale ;

  1.  Unde vei folosi cel mai des bicicleta?
  2. Care este bugetul pe care il ai?
  3. Bicicleta va fi noua sau second-hand. 

    Ca o regula simpla, atunci cand cumperi o bicicleta second-hand trebuie sa ai in vedere cateva aspecte simple:

1. Anuntul vanzatorului trebuie sa fie corect scris si totodata descrierea sa fie in concordanta cu fotografiile. Anunturile incomplete, copiate de pe internet cu poze copiate nu denota seriozitate si nici interes.

2. Fotografiile bicicletei trebuie sa fie clare si facute la lumina zilei. O fotografie cu seria cadrului este binevenita si este un mare plus.

3. Povestea celui care vinde bicicleta. E usor sa afli cand cineva minte prin intrebari simple ( de unde ai bicicleta, cat de des ai mers pe ea, ce componente a avut initial, etc). Daca vanzatorul nu stie nimic despre bicicleta pe care o iubeste asa de mult in descrierea anuntului, sansele sa fie furata sunt destul de mari.

4. O bicicleta incompleta, mai ales electrica, trebuie sa ridice intotdeauna un semn de intrebare. Intreaba de acte/factura.

5. Pretul prea mic al unei biciclete scumpe. Sa ne inetelegem, sunt biciclete care arata scump, insa, de fapt, pretul lor este cu mult mai mic decat cel pe care vanzatorul ar vrea sa il obtina. Dar, daca o bicicleta, este la momentul vanzarii ( in varianta de retail) 8000 de lei, iar vanzatorul vrea doar 800 de lei pe ea, ceva nu se leaga.

6. Bicicleta o vei cumpara intotdeauna la lumina zilei. E bine sa mergi cu cineva care stie ceva mai multe decat tine in materie de biciclete. Nu te simti obligat sa cumperi, testeaza cat mai multe biciclete inainte sa te hotarasati la una. Totdata, trebuie sa faci o tura cu ea, asa ca fii pregatit sa lasi o garantie atunci cand pleci cu bicicleta in “test-drive”. Daca o persoana merge cu tine, aici intervine ajutorul ei care va face procesul cumpararii mult mai usor.

7. Nu negocia daca nu e cazul. Pregateste-te sa platesti pretul pe care vanzatorul il vrea. Nu veni cu mai putini bani doar ca sa fortezi o negociere. Nu negocia la telefon.

8. Fii pregatit sa schimbi lucruri la bicicleta. Nici o bicicleta, chiar si una noua, nu va fi perfecta pentru tine. Mansoane mai bune, o sa mai comoda sau o pipa mai lunga/scurta nu trebuie sa te determine sa nu alegi o bicicleta care este altfel, foarte buna, din punct de vedere mecanic.

9. Verifica cadrul pentru fisuri. Daca vanzatorul vine cu o bicicleta murdara (prafuita sau cu noroi) sau revopsita atunci asta e din nou un semn sa verifici mai mult bicicleta.

10. Mergi cu bicicleta la un service inainte sa pedalezi cu ea. O bicicleta second hand, chair si ingrijita poate ascunde anumite probleme. Rezerva-ti 50-100 de lei din pretul ei pentru o revizie. Iti va conferi siguranta fizica si psihica.

 

 

%d bloggers like this: